De sleutels van het Koninkrijk en het Pesachfeest 2024

04-04-2024

👑 BOOST

Met een kop matcha thee voor mijn neus zit ik na te genieten van het Sameach Family Pesach weekend. 'Wat maakt dat ik – en ik weet anderen met mij - zo'n geestelijke boost ervaar als we weer een weekend samen hebben beleefd?' vraag ik me af.

Het zit 'm in dat ene woord: family.

Wat ons samenbindt is ons verlangen een groot feest te vieren voor onze God, YHWH. We willen Hém

ontmoeten en groeien in ons geloof. Samen dansen en zingen voor Hem. We zijn een familie die graag alle zintuigen en creativiteit inzet om de boodschap van de Bijbelse feesten te laten landen in de harten van kids, tieners en 'grote kinderen'.

Vanuit die motivatie vinden we ook elkaar. Bij Sameach voel ik verbinding vanuit echtheid en kwetsbaarheid. Afgelopen weekend leerden we met elkaar dat we met Pesach niet zomaar bevrijd zijn, maar dat we de sleutels van Gods Koninkrijk hebben ontvangen om voor Hem een taak te doen hier op aarde. Wat is die taak dan? Wat zijn blokkades om je taak te kunnen doen? In alle gesprekken werd veel gedeeld, gelachen, gehuild. Het ging over de struggles die we daarin ook persoonlijk hebben: door pijn en ziekte, verdriet, angst of negatieve gedachten.

'De smalle weg staat vol prikkelbosjes', zei één van de meiden die zich dit weekend liet dopen in haar getuigenis. En wat zie je dan gebeuren? Dat mensen elkaar op die weg met prikkelbossen gaan bemoedigen om door te gaan. Intens voor elkaar bidden. Een luisterend oor zijn, een troostende arm. Een praktische hulp bij gebrek aan eten. Schouders eronder en samen doen. We zijn het heus niet altijd overal met elkaar eens hoor! Maar ik proef respect om met elkaar te onderzoeken, elkaar oprecht vragen te mogen stellen.

Dat is zo mooi aan Sameach Family. Dat geeft zo'n geestelijke boost: samen bouwen én elkaar opbouwen. Wat is het nagenieten van alle zegeningen van YHWH: geniet mee van foto's en video's op @bijbelsefeesten en @sameachfamily op Facebook. Samen met Jenny, Aldert en Daniel ben ik zo blij en dankbaar dat we deze sleutel hebben gekregen om YHWH te dienen.

Mijn thee is op. Ik ga aan de slag: kleine wasjes, grote wasjes, allemaal in de wasmachine; ook dat hoort erbij na een Sameach weekend 😅!

Jolanda Peyron