De Bruiloft van het Lam en het Loofhuttenfeest 2023

04-10-2023

👑 HET GROTE BRUILOFTSFEEST


En wát een feest was het, afgelopen Loofhuttenfeest weekend met Sameach Family! Met het thema van de bruiloft kregen we zicht óp en een voorproefje ván het allergrootste bruiloftsfeest als Yeshua terugkomt.


Dat lijkt misschien een ver-van-je-bed-feest, maar tijdens het weekend leerden we dat Yeshua deze bruiloft met ons al eeuwenlang aan het voorbereiden is! Hij betaalde de bruidsschat voor ons en sloot met ons een ketubah, het huwelijksverbond. Wat is dat? En hoe bereiden wij ons voor op die bruiloft in ons leven nú? Daar dachten we over na terwijl we fakkels knutselden, Bijbelteksten leerden, YHWH groot maakten door zang en dans en mooie gesprekken voerden met elkaar.


En toen opeens… na een rustig voorleesmoment… klonk luid en duidelijk de sjofar! Dat geluid kennen we en we wisten: dan komt de Bruidegom eraan! We pakten onze fakkels en hielden ze brandend, net als de wijze meisjes. We zien het voor onze ogen gebeuren, zoals het ook in het echt zal gaan: de bruid wordt opgehaald en gaat samen met de Bruidegom de choepa in. Dat het indrukwekkend is te beseffen dat Yeshua ons ook op een dag zal ophalen, is af te lezen van alle gezichten, klein én groot.


Op zondag is de grote dag. Met man, vrouw en kind wordt er gewerkt aan een mega loofhut die tot in de puntjes is voorbereid. Takken, fruitslingers, vlaggen, witte doeken, snoepslingers en rozijnendoosjes vastgeplakt aan het hout. Ondertussen worden er appels geschild voor de 'charoset' en worden er Hebreeuwse dansen geoefend. Als we 's avonds met onze hele Sameach familie onder die enorme loofhut zitten, dan kan ik me bijna niet voorstellen dat het allergrootste feest nog mooier is.


Iedereen weer enorm bedankt voor het samen bouwen aan en vieren van een Loofhuttenfeest tot eer en glorie van YaHuWaH's grote naam!